Echipa Centrului Equitas

Din mai 2015 până in prezent, Centrul Equitas s-a preocupat de formarea continuă a personalului, astfel:
– 2016, Curs de formare continuă în Interviul Motivațional;
– 2015, Cursuri de formare continuă în domeniul recuperării în adicții, Complexul de servicii în adicții Sf. Dimitrie Basarabov, Asociația Filantropica Medical-Creștină “Christiana” Cluj – Elementele Modelului Minnesota bio-pisho-socio-spiritual;
– 2015, Predeal, Curs formare continuă, Competențe sociale în egalitate de șanse, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6: „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.3.: „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”;
– 2015, Curs formare continuă în „Abordarea interdisciplinară a consumului ilicit de droguri. Tehnici de intervenție specifice psihoterapiei integrative”, Colegiul Psihologilor din Romania, București.


mariana

Mariana State – Coordonator

Este psiholog clinician principal și terapeut al Școlii de Hipnoterapie și Terapie Cognitiv-comportamentală. Are experiență în coordonarea grupurilor de dezvoltare personală și a grupurilor de terapie și de suport. A urmat la Cluj Napoca un stagiu de formare în modelul Minnesota, pentru tratarea dependenței.
Oamenii au capacitatea de a face schimbări, pot să învețe noi moduri de a gândi, de a simți și de a se comporta. Conceptualizarea fiecărui caz este baza unei abordări de profunzime.” (Vezi CV psiholog Mariana State)


 

GabrielaRus

Gabriela Ruș – Terapie prin artă

Este psiholog, psihoterapeut integrativ și art-terapeut, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației Ovidius, Constanța, a formării în psihoterapie integrativă în cadrul Asociației Române de Terapie Integrativă A.R.P.I. și a formării în art-terapie în cadrul Asociației Române de Terapii Expresive A.R.T.E. Are experiență în art-terapie atât din timpul practicii efectuate în cadrul formării (100 de ore), în cadrul activității de art-terapeut din Centrul Equitas specializat pe tratarea dependențelor cât și în cabinetul de terapie individuală.
Dependența este o formă de a umple golul interior atunci când individul se deconectează de sine și de ceilalți pentru că s-a simțit rănit, abandonat, neiubit, pentru ca și-a imaginat că nu contează pentru nimeni sau pentru că i s-a indus falsa impresie că vița este doar plăcere iar contactul cu ea, așa cum este ea, i-a adus frustrare și sentimentul că a fost înșelat. Art-terapia urmărește să reconecteze individul cu sine și cu cei din jur folosind arta, imaginea și fluxul creativ: prin imaginație și creativitate el accede la conținuturi psihice pe care le aduce în conștient făcându-le astfel accesibile. Art-terapia produce schimbări pozitive în ceea ce privește stima de sine, sentimentul de autocontrol și capacitatea de cooperare și integrare în grup.” (Vezi CV psiholog Gabriela Ruș)


 

Lavinia Lungu

Lavinia Lungu – psihoterapeut

Tehnica Bowen este o terapie holistică ce se bazează pe declanșarea capacității de vindecare a corpului. Ea reprezintă una dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează capacitatea organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții prin aducerea la echilibru și armonie. (vezi CV psiholog Lavinia Lungu)


 

Dan Alexandru Cioc
psiholog clinician

Este psiholog clinician, absolvent al Facultății de Psihologie și al Masterului de Psihologie Clinică – Evaluare și Intervenție Terapeutică, Universitatea din București. A desfășurat activități centrate pe evaluarea și consilierea adolescenților și adulților, având ca scop prevenirea și reducerea comportamentelor de risc și dezadaptative, creșterea complianței la tratament, consolidarea rețelelor de suport, reinserția socio-profesională.
“Pe portativul psihologiei în care viziunea clinică este Cheia Sol, orice undă sonoră psihică emisă sau selectată pentru receptare este o proiecție a propriului zgomot interior ce trebuie dirijat înspre armonizarea spiritului cu tumultul exterior.” (vezi CV psiholog Dan Alexandru Cioc)


 

Lili Molnar

Lili Molnar – Kinetoterapie

Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, promoția 1977.
Din 1990 este profesor de cultură fizică medicală și elaborează programe de recuperare fizică, pentru o mare diversitate de afecțiuni.
În anul 2006 a absolvit Facultatea de Kinetoterapie, cu specializare în kinetoterapie.
Kinetoterapie înseamnă terapie prin mișcare. Dependența slăbește tonusul muscular, coordonarea și echilibrul, dar prin programul nostru îmbunătățim aceste deficiente. Exercițiul fizic aduce satisfacție și echilibru personal. Cei care fac mișcare se integrează mai ușor în societate și au mai multă putere de lucru.” (Vezi CV terapeut Lili Molnar)


 

Popa Viorel

Popa Viorel – Consiliere spirituală

Preot la Biserica Sfinții Mihail și Gavriil, localitatea Topraisar. (Vezi CV voluntar Popa Viorel)

.

.

.

 


Costin Pacea – Grupuri de suport

În formare ca psihoterapeut în cadrul școlii de Terapie Ericksoniană- Ion Dafinoiu
Coordonator Grup Suport “Dependenții anonimi” – Centrul Equitas
Oamenii dependenți au nevoie cel mai mult de ajutor și suport. Cu afecțiune, înțelegere și cunoașterea bolii îi putem ajuta extrem de mult în lupta pe care o duc.Oare am ajuns la dependență?

Este mai bine să întrebi acum degeaba decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu