8 ani de dependență

8 ani de dependență

Category : Equitas , Presa

Știrile de la ora 18
Litoral TV
21 septembrie
http://www.tvlitoral.ro/dependenta-de-droguri/

La 12 ani a luat prima doză de droguri, iar de atunci viata lui s-a transformat într-un cosmar atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui. Ce face diferenţa dintre consumul de substanțe cu efect halucinogen și dependență?

Care este picătura care umple paharul? Răspunsurile le aflați din reportajul următor.

Dependența de alcool și droguri a devenit un fenomen extrem de des întâlnit în societatea noastră. Pentru unii dintre noi, alcoolul și drogurile reprezintă un subiect tabu, pentru alții un subiect nociv care poate fi ușor înlăturat. Pentru dependenți, însă, reprezintă un mod de a trăi.

Teribilismul caracteristic adolescenților și anturajul, pe acestea două le specifică un tânăr de 20 de ani din Constanța, atunci când rememorează experiența sa cu drogurile. Acestea aproape  i-au distrus viața. Le-a descoperit în adolescentă și a încercat, pe rând, heroina, cocaina, marijuana, dar și etnobotanicele.

A crescut într-o familie fără lipsuri, care i-a oferit tot ce-și putea dori, dar anumite lucruri l-au împins către consum și mai apoi către dependență.

La centru de recuperare a ajuns pentru că și-a dat seama de câtă suferință a provocat familiei.

Șansele tânărului de reabilitare cresc pe zi ce trece.

Tânărul din imagine ne-a împărtăşeşit din experienţa sa, tocmai pentru a transmite un mesaj  tinerilor dependenți de droguri.

Dependența de droguri este o boală cronică a creierului, care afectează consumatorul atat psihic cât și fizic. Multe din persoanele care incep sa consume devin dependente. Este o problemă în continuă creștere în România.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea


Întreabă

Este mai bine să întrebi acum decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!