Terapie online
Centrul Equitas oferă servicii noi și complexe pentru terapia persoanelor dependente, prin intermediul mijloacelor online:
- terapie individuală
- terapie de grup
de luni până vineri, orele 17-19
Centrul Equitas oferă servicii noi și complexe pentru terapia persoanelor dependente, prin intermediul mijloacelor online:
de luni până vineri, orele 17-19
Category : Alții despre dependențe , Anonymus , De la specialiștii noștri , Equitas
Controlul are multe versiuni și fațete. Acesta pare a fi un termen foarte uzitat, vehiculat și din păcate minimalizat ca importanță în discuțiile și frustrările noastre cotidiene, în relațiile noastre cu ceilalți sau cu noi înșine.
Ca orice alt concept psihologic, controlul este
Category : Equitas , Evenimente , Workshop
Vineri, 27.08.2021:
Deschiderea, conectarea la problemele asociate cu adicția, așa cum sunt ele prezente în literatura de specialitate;
Adicțiile: definiții, clasificări, repere medicale, psihologice și sociale
– uz
– abuz
– dependență
– psihodiagnostic DSM-IV , interviul clinic, anamneza, teste,
– recomandările
– detox, când și unde
– centre cu scoatere din mediu
– recuperare și menținere: grupurile de suport, terapia individuală, (când și cum, limite);
Sâmbătă, 28.08.2021:
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Noutăți
Terapia prin Virtual Reality se adresează dependenților de alcool, nicotină, marijuana.
Cu ajutorul realității virtuale, persoanele dependente pot să se antreneze pentru a face față unor situații cu risc de recădere în consum.
Prin expunerea controlată la situații provocatoare se pot dezvolta abilități de a face față stresului, dorinței de consum și se pot exersa comportamente noi de refuz și autocontrol.
Poți să te înscrii la programe online iar de la 1 iunie poți să participi în grupurile de terapie în cadrul Centrului.
Category : Equitas , Evenimente , Workshop
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Noutăți , Tulburări alimentare
Tulburările alimentare asociate cu dependența de control sunt mâncatul compulsiv, anorexia și vigorexia. Aceste două modalități de a manca sunt în strânsă legătura cu dorința de a diminua emoții intense și greu de suportat.
Mâncatul compulsiv este frecvent desfășurat pentru a umple un
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Noutăți , Tulburări alimentare
Vigorexia, cunoscută și sub numele de complexul Adonis sau TDM (tulburare dismorfică musculară), este o tulburare psihologică ce se caracterizează printr-o nemulțumire constantă în legătură cu
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Noutăți , Tulburări alimentare
Să mâncăm pentru a fi sănătoși!
Care este rolul alimentelor în viața noastră?
Alimentele pot să ne schimbe dispoziția, ne putem bucura de plăcerea gustului și putem să ne facem poftele, putem să le consumăm în funcție de cum vrem să arătam… dar cel mai important rol este să
Category : Anonymus , Equitas , Noutăți , Tulburări alimentare
Eu am reușit… poți și tu !!!
Atunci când te uiți în oglindă te vezi grasă și simți nevoia să mai slăbești, parca nu e suficient cât ai slăbit? Îți este frică să mănânci și după ce o faci
Category : De la specialiștii noștri , Equitas
Tragi din țigară. Nici nu mai știi când, cum, de ce o faci…
Nu este doar dependență de nicotină, este și dependență socială, psihică. Fumatul, pentru tine, a devenit o modalitate de a te adapta la stres, la anxietate, la furie sau un mod de a te integrare în societate.
Este la fel ca dependența de droguri! Ti se pare exagerat, nu-i așa?
Te-ai luat de fumat încercând să-ți
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Tulburări alimentare
Referindu-mă la tulburările de alimentație menționate mai sus, recomand un film care mie mi-a plăcut foarte mult, și anume: Până la os (2017).
Subiectul filmului este
Category : De la specialiștii noștri , Equitas
Când începi tratamentul te poți simți
Adicția mea a devenit problematică în 1995, dar nu eram gata pentru reabilitare. Am suferit de depresie dar nu am făcut legătura între
Category : De la specialiștii noștri , Equitas , Noutăți
Consumul drogurilor, incluzând aici alcoolul, cafeaua și tutunul, fără un scop terapeutic, este unul dintre cele mai puțin înțelese comportamente umane. Drogurile sunt cunoscute cel mai bine din punct de vedere al structurii lor chimice și al efectelor studiate prin experiențe de laborator.
Sunt cunoscute unele
Workshop, sâmbătă 29-02-2020, intervalul 10:00-13:30, 120 lei
Atunci, când îți dai răgazul să-ți privești ca un observator, realizezi că viața ta, viața familiei tale, parcă se joacă pe o scena de teatru, cu tine în roluri pe care le interpretezi, mereu perfect. Sunt momente,
Ce spui dincolo de cuvinte?
Workshop, sâmbătă 8-02-2020, intervalul 10-12, cost 70 lei.
Dialogul între două persoane nu se poartă numai în plan verbal ci în egală măsură și în plan nonverbal. Limbajul corpului cuprinde
Category : De la specialiștii noștri , Presa
Deși pare greu de crezut, există și dependența de mâncare! Se confruntă cu ea în special foștii dependenți de droguri, de jocuri de noroc sau de alte vicii nocive.
„Nu mă înțelege nimeni! Familia mă judecă, ce e aceea «dependența de mâncare»? Ei înțeleg să fii dependent de droguri, de alcool, de jocuri de noroc sau de țigări, dar nu de mâncare. De multe ori m-am gândit să îmi iau viața pentru că
Category : Evenimente , Proactiv
Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat pe 13 și 22 noiembrie 2019, un workshop interactiv cu tema „Spune NU drogurilor!”.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ROSE cu titlul „Centru de Învățare SAPIENTIA – OVIDIUS”, Acord de grant nr. 106/SGU/CI/II/2018 și este organizat în colaborare cu „Centrul Equitas” din Constanța, centru specializat în problematici specifice temei abordate.
„Centrul Equitas” este un partener consacrat al Facultății de Psihologie și Științele educației din cadrul UOC, având colaborări constante în cadrul practicii de specialitate a studenților facultății, dar și în ceea ce privește cercetarea științifică în domeniul tratării diferitelor adicții.
Category : Evenimente , Proactiv
Equitas a fost din nou prezent la Liceul Callatis din Mangalia, ca parteneri într-un proiect al Asociatiei Proactiv pentru Comunitate
Open your eyes!
Make a decision now!
Kill your bad habits not yourself!
Omoara-ti obiceiurile proaste nu pe tine!
Life can take you higher then drugs!
Viata te poate duce mai sus decat drogurile!
It doesn’t solve your problems,it just makes them worse!
Drogurile nu-ti rezolva problemele,le inrautatesc!
Va asteptam vineri,15 nov,la ora 13:00 in sala de festivitati pentru dezbatere!Spune-ti parerea pe panoul aflat la etajul 2 langa laboratorul
de engleza!
Category : De la specialiștii noștri , Evenimente
Felicităm Asociația Elevilor din Constanța, pe Lidia Dragu și pe Mihai Tănase, care au organizat evenimentul prin care au adus la un loc elevi și profesioniști din diverse domenii de activitate. Speakerii Matei Cristian (antreprenor Take 5 Coffee), Marian Andochiței (actor la Teatrul Național Constanța) și Mariana State (psihoterapeut la Centrul de Terapie Dependențe Equitas) au stârnit interesul elevilor în direcția profesiilor lor.
Mărturiile unui dependent de jocuri de noroc.
Category : De la specialiștii noștri
Dependența reprezintă o boală cronică. Ea afectează în principal regiunile creierului responsabile pentru căutarea și procesarea recompenselor, pentru controlul motivației și pentru memorie, printre altele; determinând astfel schimbări negative la nivel biologic și la nivel comportamental precum: manifestarea dorinței puternice de consum și/sau implicare în comportamente de dependență, de exemplu: desfășurarea pentru un timp îndelungat a activităților de căutare și consum a factorilor față de care persoana este dependentă, incapacitatea de a mai performa la locul de muncă, neglijarea familiei, etc (ASAM, 2011).
Calea de la inițiere până la
Sunt dependent de 10 ani, dar in urma cu un an am hotarat sa ma las. Pot spune ca ma simt bine dar sunt unele momente cand mintea ma duce acolo, spre consum. Uneori cand stau si ma plictisesc, ma gandesc sa ma duc sa ma joc, in alte dati cand ma intorc din oras si zic ca este devreme ce sa fac acasa ma gandesc ca sa ma joc putin la aparate de distractie sa treaca timpul.
Cand sunt la petreceri ma gandesc ca vreau acceasi senzatie cum aveam atunci pe droguri, de multe ori o caut si ajung sa beau mai mult sau sa intru intr o stare proasta din care nu mai simt deloc sa ma distrez si incep sa ma gandeesc sa fac ceva care sa ma scoata din normal.
Nu exista saptamana, chiar si dupa un an de abstinenta, in care sa imi vina in cap macar 5 min sa consum pentru ca viata mea este plictisitoare fata de cum era inainte. Sunt momente cand trec pe langa sali de joc si imi vine sa trag cu ochiul. Imi aduc aminte fiecare joc in parte, fiecare formatie sau senzatia de la castig, nimic nu se compara cu emotia castigului. Pot spune ca chiar daca am 500 lei la mine imi este greu sa ma gandesc sa cumpar ceva ce sa imi foloseasca dar imi este foarte usor sa ii joc sau sa ii dau pe droguri.
by Anonymus
Category : Alții despre dependențe , De la specialiștii noștri , Equitas
Vreau să vă povestesc despre un băiat care acum e un important om de știință, Marc Lewis, e neurolog și psiholog dar care în adolescența sa a devenit dependent de alcool, medicamente, droguri până când viața sa a ajuns o continuă disperare, decepție și infracțiune. Vrând să iasă din dependență sau să controleze
Category : Anonymus , De la specialiștii noștri , Equitas
Recăderea este cel mai greu test de trecut în drumul spre abstinență. Ea apare nu doar într-un moment mai dificil sau greu de depășit, ci poate să apară când te aștepți mai puțin, când crezi că ai ajuns într-un punct în care ea nu mai este posibilă. Drumul pe care un dependent îl are de parcurs nu este deloc lin, e plin de suișuri și coborâșuri, iar recăderea e posibilă chiar și atunci când crezi că ești în vârf.
Cu toate acestea, ea va înlătura teama pe care dependentul aflat în abstinență o are în legătură cu viitorul. Teama de recădere va fi mai ușor înțeleasă după acest episod. În cazul unei următoare decăderi este important să știi deja cum urmează să procedezi. Acest episod e posibil să aducă cu sine o serie de stări negative, tulburări, lipsa încrederii în propria persoană și în șansa sa la o viață în abstinență. E important ca dependenții să înțeleagă că deși este ceva neplăcut, decăderea și recăderea sunt posibile, dar nu sunt imposibil de depășit. În astfel de cazuri e important să fii sincer cu ține, cu cei din jur, să-ți recunoști momentul de slăbiciune și să ai voință să depășești această cumpănă.
Recăderea e doar o încercare pusă în calea celui care a decis să o ia pe un nou drum în viață!
Category : De la specialiștii noștri , Equitas
Persoanele evitante creează distanțe, limitează comunicarea și „zboară dedesubtul radarului” în orice tip de relație, nelăsându-se