Terapie online

Category : Equitas , Noutăți

Centrul Equitas oferă servicii noi și complexe pentru terapia persoanelor dependente, prin intermediul mijloacelor online:

 • terapie individuală
 • terapie de grup

de luni până vineri, orele 17-19

“Read More”
Activități de practică și orientare profesională desfășurate de elevi în cadrul Centrului Equitas

Category : Equitas

În data de 18 august, la sediul Centrul EQUITAS din Constanța au continuat activitățile de pregătire practică și orientare în profesie a elevilor din cadrul Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța. Invitat special a fost d-na Lacramioara Purice, comisar șef de poliție penitenciară.


Jocurile de noroc i-au distrus viața!

Category : Anonymus , Equitas , Noutăți , Presa

Dependența de jocuri de noroc este o boală la fel de gravă precum alcoolismul, este o tulburare psihiatrică este asociată cu afectarea funcționării, calitatea vieții redusă și rate mari de faliment, divorț și încarcerare. Tulburarea jocurilor de noroc pare să urmeze o traiectorie similară cu cea a

“Read More”


Alcoolismul, boală grea! Interviu cutremurător cu un dependent de alcool!

Consumul de alcool este un viciu acceptat de societate. Dar, în timp, poate duce la o dependență gravă. Consumatorul vrea să bea din ce în ce mai mult, până ajunge să nu mai poată trăi fără alcool. La fel a pățit și

“Read More”Sunt jocurile de noroc un pericol?

Există preocupare pentru adolescenți cu privire la jocurile de noroc. Sunt dezbateri pentru o propunere legislativă prin care sunt interzise deschiderea de săli de joc în apropierea școlilor.

Am auzit comentarii cu privire la faptul că un tânăr poate să meargă oriunde să joace. Așa este, nu vor exista soluții pentru toți tinerii iar dacă o parte din ei vor fi descurajați de distanță, acesta este un pas important.

Problema jocurilor de noroc nu se leagă doar de bani. Așa cum știți, creierul este în plină dezvoltare până la 18 ani, la fel ca și personalitatea. Jocurile de noroc au același efect asupra creierului ca și drogurile, prin urmare, copiii vor dezvolta tulburări psihice și de personalitate. Aceste tulburări pot evolua sub forma unor recidive și vor constitui cauze ale reîntoarceii la jocuri dar și cauze pentru problemele în funcționarea lor socioprofesională.

Recuperarea unei persoane dependente de jocuri de noroc va presupune parcurgerea unui program de recuperare și deseori, tratament psihiatric.

Problemele majore ale dependenților de jocuri se leagă de obsesia câștigului, obsesia recuperării pierderilor, care creează o presiune pentru joc. De asemeni, o altă problemă majoră se leagă de faptul că dependenții de jocuri nu mai identifică  valoarea banilor și vor juca sume din ce în ce mai mari iar câștigurile le vor duce tot în jocuri.Voluntarii alegerilor conștiente

Category : Equitas , Evenimente

Suntem la începutul unei colaborări de voluntariat cu Liceul Internațional de Informatică Constanța. In cadrul dezbaterii pro și contra pe tema consumului consumului de droguri, elevii au scos în evidență că argumentele pro sunt false și sunt din zona miturilor. Concluzia pe care au tras-o după ce au discutat cu două persoane care se confrunta cu dependența, a fost: “mai bine nu deschide cutia Pandorei, pentru că vei refuza orice ajutor și îți va fi foarte greu să recuperezi din ce ai pierdut”.


CEI 4 C

CONTRIBUIE LA CREȘTEREA MOTIVAȚIEI PENTRU ABSTINENEȚĂ ȘI MENȚINEREA  SCHIMBĂRII

 • CONECTAREA
 • COMUNICAREA
 • COMPETENȚA
 • COERENȚA

Conectarea cu o persoană dependentă aflată în negare este dificilă, din cauza tulburării cognitive, emoționale, de personalitate, de care acesta suferă.

Comunicarea este esențială pentru ca persoana dependentă să se conecteze și să rămână deschisă să primească informații.

Competența constă în cunoașterea și experiența specialiștilor. Este arta specialistului de a media cunoașterea, de a provoca la schimbare.

Coerența cu privire la etapele schimbării previne ca persoana dependentă să aleagă ce îi convine și să facă alegeri bune.

Dependența este o boală cronică și tratarea ei presupune mai multe etape, pe care specialiștii trebuie să le cunoască și să le recomande adecvat.


Hrănește-ți nevoile cu Iubire!

1 iulie – 31 iulie  Grup de suport pentru tulburările de alimentație (mâncatul  emoțional, bulimie, hiperponderabilitate, obezitate, anorexie, ortorexie)

 De ce GRUP DE SUPORT ?

În povestea ta nu ești singur, este fără sens să te chinui singur, și alții trec prin acest proces de vindecare. Da, este un Proces prin care treci mult mai ușor împreună cu ceilalți.

Întâlnirile de grup sunt acele întâlniri în care oamenii se simt în siguranță, acceptați și au în comun preocuparea pentru sănătate, armonie corporală și vindecarea cauzelor generatoare de tulburări alimentare. Ședințele sunt ghidate de către psihoterapeut și se  concentrează pe cauzele care te-au  dus către tulburările alimentare,  pentru găsirea soluțiilor și optimizarea vieții,  pe vindecarea relației cu hrana și dobândirea armoniei corporale, pe stabilirea unui program alimentar și sănătos de viață.

 În cadrul întâlnirilor vom aborda

 • Care este relația ta cu hrana. Mănânci pe fond emoțional sau  respingi mâncarea pe fond emoțional? Acoperi goluri interioare cu hrana? Aici vei beneficia de psihoeducație despre tulburările de nutriție
 • Care este adevărata problemă din spatele tulburărilor de alimentație. Este cumva în culise vreo anxietate sau depresie? Traume nevindecate?
 • Care este stilul tău de atașament și cum ai fost hrănit emoțional.
 • Reîntoarcerea la micul copil, vindecarea copilului interior și împlinirea nevoilor lui.
 • Detectarea auto sabotajului și auto abuzului prin  comportamente care duc la tulburări alimentare
 • Tehnici corporale și de eliberare emoțională. Exerciții de armonizare corporală
 • Conștientizarea  și acceptarea vulnerabilității, inteligența emoțională, regăsirea  forței interioare și  dobândirea încrederii în sine.
 • Reducerea atacurilor de panică, a depresiei și anxietății
 • Descoperirea de alternative și soluții
 • Adoptarea unui stil alimentar și de viață sănătos. Compatibilități alimentare.

 

 Nu este pentru tine dacă:

– vrei să fii dependent de ceilalți

– vrei să predai  puterea ta interioară altor ființe

– vrei să facă cineva o magie și tu să beneficiezi de rezultate

– dacă îți place să suferi

– dacă prin aceste tulburări primești atenția de care ai nevoie și nu știi să o ceri

– dacă nu vrei să faci nimic cu viața ta

 

Este pentru tine dacă:

– ai ținut multe diete și ai ajuns  la efectul yo-yo de fiecare dată

– dacă ai trecut prin cabinetele nutriționiștilor și încă există problema nerezolvată

– dacă pe fond emoțional mănânci și nu ajungi la sațietate

– dacă pe fond de stres nu poți mânca sau respingi mâncarea

– dacă simți ca orice aliment este toxic, periculos și îți face rău

– dacă nu te simți susținut și te chinui singur cu aceste tulburări

– dacă nu te simți bine cu tine și în pielea ta

  

VĂ ASTEPTĂM CU MARE DRAG!

 

ÎNSCRIERE

Rezervările se fac la numărul de telefon, prin sms (0732257162, 0726310094) sau la adresa de mail cu mențiunea „vreau sa fac parte din grupul de suport pentru tulburările alimentare”

Întâlnirile se vor desfășura 1/săptămâna,  vineri, în intervalul 17:00 – 20:00. Programul cuprinde 5 întâlniri, cu posibilitate de testare psihologică și consiliere nutrițională. Costul unei întâlniri este de 150 lei/ședință.

Locația va fi anunțată celor înscriși. Locurile sunt limitate.

 

Organizatori

MARIANA STATE- psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv comportamental, formare în adicții, formator adulți,

MARIA VERDI- psiholog-psihoterapeut integrativ, coach, licențiat în recuperare medicală, nutriție și fitoterapie, formare în adicții, formator adulți


Consumul de droguri: necesitate sau opțiune?

Category : ANA , Equitas , Evenimente

Eveniment ce a avut loc la Hârșova, organizat de Liceul Teoretic “Ioan Cotova”, Primăria Orașului Hârșova, Centrul Equitas și Agenția Națională Antidrog.

 

Ideea temei a venit din afirmația consumatorilor de droguri, care își argumentează consumul prin absența opțiunilor pentru socializare: “Jumătate din cei de vârsta mea se droghează și jumătate joacă la aparate. Eu să stau pe dinafară??”

Elevii participanți de 12-15 ani au unele informații despre droguri și dependență. Interesul lor a fost orientat în direcția efectelor negative ale substanțelor precum și a consecințelor în relația cu familia.

S-au demolat mituri “la modă” și au înțeles că drogurile sunt o alegere din care mulți nu se mai pot întoarce.Vii la un control?

Controlul are multe versiuni și fațete. Acesta pare a fi un termen foarte uzitat, vehiculat și din păcate minimalizat ca importanță în discuțiile și frustrările noastre cotidiene, în relațiile noastre cu ceilalți sau cu noi înșine.

Ca orice alt concept psihologic, controlul este

“Read More”

Workshop: Dependența – alternativă la o viață mai ușoară?

Category : Equitas , Evenimente , Workshop

Rezumatul evenimentului

Vineri, 27.08.2021:

Deschiderea, conectarea la problemele asociate cu  adicția, așa cum sunt ele prezente în literatura de specialitate;

Adicțiile: definiții, clasificări, repere medicale, psihologice și sociale

– uz
– abuz
– dependență
– psihodiagnostic DSM-IV , interviul clinic, anamneza, teste,
– recomandările
– detox, când și unde
– centre cu scoatere din mediu
– recuperare și menținere: grupurile de suport, terapia individuală, (când și cum, limite);

Sâmbătă, 28.08.2021:

“Read More”


Prevenirea recăderilor în dependență

Terapia prin Virtual Reality se adresează dependenților de alcool, nicotină, marijuana.

Cu ajutorul realității virtuale, persoanele dependente pot să se antreneze pentru a face față unor situații cu risc de recădere în consum.

Prin expunerea controlată la situații provocatoare se pot dezvolta abilități de a face față stresului, dorinței de consum și se pot exersa comportamente noi de refuz și autocontrol.


Ești dependent și vrei să faci o schimbare?

Category : Anonymus , Equitas , Noutăți

Poți să te înscrii la programe online iar de la 1 iunie poți să participi în grupurile de terapie în cadrul Centrului.Profiling – Tabără de lucru pentru specialiști

Category : Equitas , Evenimente , Workshop

“Dâmbovicioara PSI 2021”
Tabără destinată exclusiv terapeuților: psihologi, psihiatri, coach, consilieri, nutriționiști, fizioterapeuți.
Subiecte:
– Detectarea comportamentului simulat;
– Profiling;
– Metode de accesare a straturilor profunde ale conștiinței;
– Gestionarea riscurilor în procesul terapeutic;
– Unelte de lucru în relația client – terapeut;
– Relația terapeutului cu “alte metode”;
– Reinterpretarea vindecării;
– Rosturile terapiei.
“Read More”

Tulburările alimentare

Tulburările alimentare asociate cu dependența de control sunt mâncatul compulsiv, anorexia și vigorexia. Aceste două modalități de a manca sunt în strânsă legătura cu dorința de a diminua emoții intense și greu de suportat.

Mâncatul compulsiv este frecvent desfășurat pentru a umple un

“Read More”

Vigorexia

Vigorexia, cunoscută și sub numele de complexul Adonis sau TDM (tulburare dismorfică musculară), este o tulburare psihologică ce se caracterizează printr-o nemulțumire constantă în legătură cu

“Read More”

Alimentație sănătoasă

Să mâncăm pentru a fi sănătoși!

Care este rolul alimentelor în viața noastră?

Alimentele  pot să ne schimbe dispoziția, ne putem bucura de plăcerea gustului și putem să ne facem poftele, putem să le consumăm în funcție de cum vrem să arătam… dar cel mai important rol este să

“Read More”

De la o persoană cu anorexie

 Eu am reușit… poți și tu !!!

Atunci când te uiți în oglindă te vezi grasă și simți nevoia să mai slăbești, parca nu e suficient cât ai slăbit? Îți este frică să mănânci și după ce o faci

“Read More”

În spatele acceptării sociale

Tragi din țigară. Nici nu mai știi când, cum, de ce o faci…

Nu este doar dependență de nicotină, este și dependență socială, psihică. Fumatul, pentru tine, a devenit o modalitate de a te adapta la stres, la anxietate, la furie sau un mod de a te integrare în societate.

Este la fel ca dependența de droguri! Ti se pare exagerat, nu-i așa?

Te-ai luat de fumat încercând să-ți

“Read More”

To be bone

Referindu-mă la tulburările de alimentație menționate mai sus, recomand un film care mie mi-a plăcut foarte mult, și anume: Până la os (2017).

Subiectul filmului este

“Read More”

Începerea tratamentului pentru dependență

 • Să nu crezi că tratamentul presupune ca tu să stai și să aștepți ca alții să-ți rezolve problemele;
 • Trebuie să fii proactiv. Alții îți pot oferi îndrumare. Ei nu te pot schimba;
 • Cea mai importantă unealtă pentru recuperare pe care o ai este terapia de grup.

Când începi tratamentul te poți simți

“Read More”

Nu eram pregătit pentru reabilitare

Category : Anonymus , Equitas

 

 • Nu mă consideram un dependent, nu credeam că am nevoie de ajutor;
 • Credeam că viața mea se desfășoară normal, dar apoi am început să întârzii la muncă;
 • Mi-a luat aproape 7 ani să admit că am o problemă.

Adicția mea a devenit problematică în 1995, dar nu eram gata pentru reabilitare. Am suferit de depresie dar nu am făcut legătura între

“Read More”

Vreau să știu

error: Content is protected !!