Abstinența

Abstinența este cel mai eficient mod pentru a-ți redobândi viața

Dependența ruinează vieți și lasă oamenii mai jos decât ar putea crede. La Centrul Equitas, noi ridicăm oamenii de jos și îi ajutăm să își repare viețile deteriorate. Abordarea noastră este bazată pe abstinență. Acest lucru înseamnă să te oprești și să rămâi acolo.

Experiența arată că abstinența chiar funcționează

Dovezi solide, inclusiv propriile studii și mărturiile a milioane de oameni, arată că abstinența are rezultate impresionante, recuperarea conducând la o viață fericită și sănătoasă.

Filozofia Pasului 12, folosită de Alcoolici Anonimi și Narcoticii Anonimi, a jucat un rol cheie în succesul oamenilor din întreaga lume care au învins dependența. Nu sunt soluții ușoare sau remedieri rapide. Abstinența este provocatoare și necesită dedicare, dar funcționează.

Corpul tău are nevoie de abstinență pentru a se putea vindeca

Anii de abuz pot lăsa organe vitale cum ar fi creierul, inima și ficatul într-o stare fragilă și bolnavă.

Totuși corpurile noastre au o abilitate să se vindece în timp și abstinența asigură condițiile necesare pentru aceasta.

Facilitățile de recuperare din centrul Equitas, psihoterapie și terapii complementare contribuie  la acest proces.

Dependența este o boală de familie

Dependența distruge viața de familie. La Centrul Equitas noi înțelegem rolul important pe care familia îl joacă în tratament. Noi le ascultăm preocupările, le răspundem la întrebări și îi implicăm în procesul de recuperare. În acest fel tratăm familia la fel ca pe pacient.

Abstinența este cel mai sigur drum către recuperare

Persoana dependentă adesea trăiește într-un mediu periculos, fiind înconjurată de influențe negative. Mulți trăiesc izolați de cei pe care îi iubesc.

Un program bazat pe abstinență ajută pacienții să-și dirijeze viețile în diferite direcții, să evite tentațiile și să asigure o viață împlinită fără consum de jocuri, internet, sex, alcool și droguri.

Fiecare individ are potențialul să facă asta dar există o condiție: trebuie să vrei.

Funcționează atunci când lucrezi la asta!

Dacă dependența îți controlează viața, abstinența poate să te elibereze

Fie că este vorba despre substanțe sau comportamente, dependența este o boală și persoana dependentă este incapabilă să-și controleze propriul consum.

Singura soluție este să renunțe complet – abstinența.

 


error: Content is protected !!