Ce pot face famillile atunci când cei dragi sunt la reabilitare

Ce pot face famillile atunci când cei dragi sunt la reabilitare

În timpul tratamentului contactul dintre pacienți și familiile lor este descurajat;
• Asta oferă familiilor un spațiu de respiro și dă pacientului șansa să se echilibreze emoțional;
• Terapeutul personal al pacientului va suna familia pentru a-i ține la curent.

Să vină la tratament reprezintă o schimbare majoră în viața celui care se luptă cu dependența. Când în final ajung la noi, prima lor săptămână este dominată de anxietate, combinată cu un sentiment de ușurare că sunt în sfârșit undeva unde oamenii pot înțelege prin ceea ce ei trec. Prima prioritate este să se stabilească și să formeze legături cu comunitatea (cu alți oameni care sunt în tratament).
O caracteristică tipică a cuiva care doar ce a ajuns la tratament este negarea și în timpul primei săptămâni este adesea folosită ca un scut defensiv. Începând cu a doua și a treia săptămână această negare va fi eliminată și după aceea vor trebui să facă față propriilor sentimentele- și aceasta poate fi cea mai dură etapă pentru ei. Mulți pacienți vin la Castle Craig cu un membru de familie și întotdeauna discutăm cu ei și îi ajutăm să înțeleagă prin ceea ce trec persoanele dragi. Le arătam simpatie pentru momentele dificile pe care o să le aibă, le explicăm importanța Terapiilor de Familie și îi sfătuim despre ceea ce ar trebui să facă. Cele mai multe familii urmează sfaturile noastre despre Terapia de Familie și unele au probleme cu codependența.
Contactul în timpul primei săptămâni este descurajat pentru ca pacientul să creeze legături cu comunitatea, dar terapeutul personal al pacientului va suna familia acestuia pentru a-i ține la curent. Această lipsă a contactului dă familiei un spațiu de respiro și dă pacientului șansa să se echilibreze emoțional.
Dependența rezultă din probleme severe de comunicare între membrii familiei. Alcoolicul sau depenendetul sunt incapabili să spună adevărul, sentimentul de încredere dispare și rezultatul inevitabil este rușinea, furia și învinuirea. Comunicarea normală se destramă – singurul lucru care se comunică este frustarea- și nu există nicio soluție. Sfârșesc prin a se învârti în cerc. Rolul nostru cu familiile este să îmbunătățim comunicarea cu familiile care vin la noi. Când pacienții intră în tratament, familiile sunt adesea ușurate pentru că știu că persoana pe care o iubesc și la care țin este în siguranță deocamdată. Implicarea familiei este vitală și terapeutul pacientului va începe să implice familia în tratament. Cu permisiunea pacientului trimitem familei un chestionar care ajută familia să se gândească, să înceapă să prelucreze, unele dintre emoțiile lor. Grupurile de auto-ajutor cum ar fi Al-Anon sunt disponibile în comunitate și dacă familia dorește, poate apela la această sursă de ajutor. Terapia de familie se va stabili îndată ce este concretă, asta ajută familiile să înțeleagă procesul întregului tratament și de asemenea ceea ce ei pot face pentru ei înșiși pentru a se recupera din trauma dependenței. Castle Craig oferă, de asemenea, un program scurt facilitat de terapeutul nostru specializat în terapii de familie. Acesta este un exercițiu valoros, familiile întâlnesc pe alții care de asemenea au suferit de consecințele dependenței. Ajută să înlăture sentimentul de izolare și stigmatul și oferă membrilor familiei o direcție pentru viitor.

Gordon Hogg, Specialist Castle Craig


Vreau să știu

error: Content is protected !!