Cercul vicios al jocurilor de noroc

Cercul vicios al jocurilor de noroc

Dacă vrei cu adevărat să îți schimbi viața este posibil – eu sunt dovada acestui lucru;
A trebuit să îmi schimb viața, să îmi schimb cariera și să devin o persoană mai bună.
Un tânăr de 23 de ani mi-a spus: ˮAm câștigat 3500£ˮ. L-am întrebat ce a făcut cu acei bani și mi-a răspuns:

ˮMi-am cumpărat o mașinăˮ. După aceea l-am întrebat pentru cât timp a avut mașina și mi-a spus: ˮ2 săptămâniˮ. El o vânduse pentru a se putea merge la jocurile de noroc.
Din cauza accesului 24/7 la site-urile on-line de jocuri de noroc este foarte ușor să devii gambler compulsiv. Înainte să apară internetul putea dura ani până când jocurile de noroc să devină o problemă: pariurile ar fi fost probabil mai mici; gamblerii trebuiau să meargă efectiv la bancă sau la o casă de pariuri; și totul ar fi durat mai mult. Nu puteai folosi cardul de credit într-o casă de pariuri așa cum poți acum.

Gamblerii – noul profil

Gambling-ul a fost văzut în mod tradițional ca o problemă pentru bărbații mai în vârstă. Potrivit statisticilor, acum 20 de ani, doar 8% dintre femei pariau dar noile cercetări arată că această rată a crescut la 50%.
Văd din ce în ce mai mulți tineri care devin dependenți de jocurile de noroc. Asta din cauza faptului că au acces la smartphone-urile lor 24/7, își pot folosi cărțile de credit și nu simt că folosesc bani adevărați. Cunosc foarte mulți oameni care au adunat foarte multe datorii.
În cazul în care câștigă, banii aceștia se duc direct în contul lor de pe site-ul respectiv. Nu pot retrage banii timp de 3 zile și în tot acest timp se reîntorc pe site pariind ce au câștigat. În tot acest timp își spun ˮ Am câștigat toți acești baniˮ și nu observă că sunt prinși în acest cerc vicios.

Gambling-ul și sinuciderea

Cunosc 3 oameni care s-au sinucis din cauza jocurilor de noroc. Am văzut statistici care arată că de 3 ori mai mulți dependenți se sinucid din cauza jocurilor de noroc în comparație cu alte tipuri de dependență.
Tatăl unei bune prietene i-a dat acesteia 10 £ să joace la bingo pe site-uri online. Doi ani mai târziu a încercat să se sinucidă, a furat de la familia ei și a avut probleme cu legea. Toate din cauza adicției sale pentru jocul de bingo online.
Pe site-urile de jocuri de noroc ți se permite să câștigi suficient pentru a obține acea adrenalină, pentru a pune endorfinele în mișcare și dopamina din creierul tău. După care ei pun frână, îți iau toți banii și tu te gândești: ˮtrebuie să mă întorc acoloˮ. După aceea începi să pierzi și pierderile sunt din ce în ce mai mari. Este un cerc vicios.

Chemarea jocurilor de noroc

Pentru mine a fost acea grandoare de a fi în fața acelor cărțil de joc în cazino, oameni care îmi ofereau bături gratis și care mă hrăneau. Simțeam că este incredibil. Țiuitul acela pe care îl simți când ești pe cale să întorci cartea – este acesta momentul pentru câștigul cel mare? Pentru mine nu era vorba de câștig ci de drumul care ducea până acolo; am banii, mă îmbrac, arăt bine și intru pe acea ușă și simt adrenalina. Stau la masă, iau prima mână. Este aceasta cea câștigătoare?
După zece ani în recuperare sunt interesat de adicția încrucișată. Când am pus capăt unei adicții a crescut dependența pentru jocurile de noroc, dar când am pus capăt dependenței de jocuri de noroc cealaltă adicție a mea a crescut. Când le-am oprit pe amândouă am început să merg la cumpărături în exces și să muncesc în exces. Acum este vorba despre conștientizare – sunt mai conștient de mine și de faptul că pot face totul până la exces, mă confrunt cu asta mergând la întâlnirile celor 12 Pași și asigurându-mă că am oameni în jurul meu care sunt conștienți de cine sunt și despre ceea ce pot face.
A trebuit să îmi schimb viața, să îmi schimb cariera și să devin o persoană mai bună; am început prin a face voluntariat și prin a-i sprijini pe alții. Am fost la colegiu și la universitate și m-am pregătit să devin terapeut în adicții.
Dacă vrei cu adevărat să îți schimbi viața este posibil – eu sunt dovada acestui lucru. Primul pas este să admiți că ai o problemă și că nu poți continua pe drumul pe care ești acum. Trebui să accepți că nu poți face asta de unul singur și că ai nevoie de ajutor.

You May Have Missed

error: Content is protected !!