Comunicat de presă

Comunicat de presă

Category : Evenimente , Presa

“Dependența creează lanțuri. Ajutorul tău contează!”

Sâmbătă, 31 octombrie 2015, ora 15.00, vă invităm la Maritimo Shopping Center, în zona Gastro, pentru a lua parte la evenimentul intitulat “Dependența creează lanțuri. Ajutorul tău contează!”. Acțiunea are ca obiectiv principal prevenirea consumului de droguri și conștientizarea riscurilor la care se supun consumatorii.

Centrul de terapii dependente EQUITAS vine în ajutorul oamenilor care au în rândul celor dragi persoane dependente. De cele mai multe ori, involuntar, alegem calea stigmatizării, revoltei, etichetelor. E mai ușor să acuzăm un dependent decât să îl sprijinim și să luptăm alături de el pentru recuperare. Și spunem că este vorba de o luptă pentru că dependența este o boală și nu este suficientă voința pentru a scăpa de ea. Drept urmare, trebuie tratată cu ajutor de specialitate. Dacă o persoană apropiată își fracturează un picior, apelăm imediat la un doctor. Aceeași conduită este recomandată și în cazul unei dependențe.  Adicțiile modifică neurochimia creierului și implicit funcțiile acestuia și personalitatea.

Cum ne dăm seama când cineva este dependent? Cum sprijinim persoanele dependente? Familiile dependenților au nevoie de informații pentru a nu intra într-un cerc vicios al negării. Acestea trebuie să gestioneze corect situația, să le arate dependenților ca le sunt alături ca oameni, însă nu le sprijină comportamentul adictiv și nu le suportă consecințele. Miercurea, în intervalul orar 17.00-19.00, în cadrul Centrului Equitas sunt activități de grup pentru familii, unde participarea este gratuită. Familiile își pot trata codependența și pot fi consiliate pentru acordarea “primului ajutor” persoanei dependente.

La evenimentului “Dependența creează lanțuri. Ajutorul tău contează!” vor participa reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, care ne vor vorbi despre bolile asociate consumului. De asemenea, îl avem ca invitat special pe Marius Cristian Oprișan, șeful Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Constanța. Acesta ne va vorbi despre cele mai noi informații centralizate de ANA. Am inclus în program momente muzicale, demonstrații de meloterapie și scenete realizate cu ajutorul voluntarilor Centrului Equitas, CPECA și ai Școlii Postliceale FEG Constanța.

Despre noi

Equitas dorește să devină principalul centru de terapie pentru persoanele dependente substanțe sau de comportamente, din România, unde în prezent se remarcă absența centrelor de terapie și recuperare pentru astfel de probleme. Scopul nostru este de a sprijini pacienții pentru o recuperare de durată, prin renunțarea la comportamentele nocive, specifice bolii dependenței și schimbarea stilului de viață printr-o filosofie terapeutica complexă și testată cu succes în străinătate.

Programul nostru terapeutic se susține pe 2 piloni: Metoda Minnesota care presupune parcurgerea a 12 pași pentru menținerea abstinenței, iar al doilea este de prevenire a recăderilor și presupune deasemenea parcurgerea unor pași. Metoda Minnesota este cea mai răspândită metodă de tratament a dependenței, din Europa de Vest și Statele Unite, care și-a demonstrat eficiența în cei peste 60 de ani de existență.  Centrul Equitas se distinge astfel la nivel național ca fiind unic în acest model de tratament. Pentru atingerea obiectivelor folosim și alte tipuri de terapie: terapia individuală, terapia de grup (atât pentru beneficiar, cât și pentru familie), grupul de suport pentru Dependenții Anonimi (coordonat de o persoana abstinentă), terapia spirituală (pentru cei care doresc), activități de autodezvoltare, psihoeducatie și terapii complementare (Meloterapie, Artterapie, Kinetoterapie, Terapie prin meditație, Terapie prin relaxare, Consiliere spirituala).

Centrul se află în localitatea Lazu, lângă Constanța, într-un loc liniștit, cu o atmosferă prielnică recuperării.


error: Content is protected !!