De la dependent la terapeut

De la dependent la terapeut

Timp de 20 de ani am fost dependent de cocaină și de jocuri de noroc. Aveam 2 vieți;
Dependența va fi mereu acolo. În fiecare zi trebuie să mă lupt cu ea;
Am câștigat un loc la Higher National Diploma în consiliere pe baza experienței mele de viață;
Timp de 20 de ani am fost dependent de cocaină și de jocuri de noroc; cheltuind 3.000£ pe săptămână pecocaină și 5-6000£ pe săptămână pe jocuri de noroc.
Aveam 2 vieți. Una în care oamenii mă percepeau ca pe un om de afaceri, un tată și un soț. Dar cealaltă față a mea era foarte întunecată- combinată cu gangsteri; oameni care ar răni alți oameni – și întotdeauna mi-am dorit adrenalină, întotdeauna îmi doream mai mult.
Când am ajuns în punctul cel mai de jos am avut o tentativă de suicid. Am sfârșit la terapie intensivă pentru 10 zile. Doctorii nu știau cum am supraviețuit dar cred că a fost ceva ce am descoperit mai târziu în timpul tratamentului: puterea mea superioară.
Călătoria mea în Thailanda și Cambodia a fost foarte importantă pentru mine. Am umblat prin junglă timp de o lună cu călugării budiști, mi-am donat toți banii și am venit acasă. Dar în prima zi când m-am reîntors am dus direct la cocaină și jocuri de noroc.

Mama mea m-a ajutat să mă opresc

Am reușit în cele din urmă să mă opresc mergând să stau cu mama mea în St. Andrews. Tatăl meu era un alcoolic și un gambler compulsiv și în fiecare noapte mama mea îmi spunea despre viața ei, despre cum era să trăiască cu tatăl meu.
Mama mea credea că sunt tată, soț și un om de afaceri, și în acel moment am fost onest și i-am spus povestea mea de viață adevărată. Pentru următoarele 3 luni m-am alăturat celor 12 Pași la St. Andrews și după la Edinburgh unde soția și cei 2 copii trăiau.

Soția mea și eu eram separați în acel moment dar m-a lăsat să vin în week-end să văd copiii. Nu mi-am văzut niciodată cu adevărat copiii crescând; eram fizic acolo dar cu siguranță nu eram acolo cu mintea.

Într-o perioadă de 3 luni soția mea a văzut o diferență; m-a văzut schimbându-mă și a zis ˮHai să ne mai acordăm o ultimă șansăˮ.

Asta a fost acum 10 ani

Când am pus capăt dependenței am început munca voluntară. Am ajutat cu Suportul victimelor, am vizitat închisori, am purtat discuții, am vorbit față în față cu deținuții și deasemenea am ajutat LEAP (Programul de Abstinență Lothian și Edinburgh).

Dar mi-am dorit să fac mai mult. Unul din terapeuții de la LEAP a spus că a fost dependent și a devenit terapeut. Am fost impresionat dar am crezut că nu pot face asta și nu aveam nicio încredere și nici educație să vorbesc despre asta.
Am câștigat un loc la Higher National Diploma în consiliere pe baza experienței mele de viață. Am obținut după o diplomă în Persoane centrate pe consiliere la Universitatea Strathclyde și acum fac un Master.

Stagiul la Castle Craig

Mi-am făcut stagiul la Spitalul Castle Craig timp de 15 luni și am învățat foarte multe. Terapeuții m-au întâmpinat, m-au învățat atât de multe și pacienții erau incredibili: păreau să ia ceva de la mine. A fost cea mai incredibilă experiență.
M-am calificat în iunie 2004 și am fost angajat de Castle Craig până în noiembrie. Cred că puterea mea superioară m-a făcut să vreau să cred că acesta este destinul meu. Oamenii se pot raporta la mine din pricina poveștii mele – ei pot vedea pasiunea, onestitatea, realitatea și empatia. Ei știu că am trecut prin ea și că știu prin ceea ce trec ei.

Sunt atât de pasionat despre acest lucru, asta pentru că știu că este posibil- să ai o viață adevărată. Dar trebuie să știi că dependența va fi mereu acolo; în fiecare zi trebuie să lucrez la ea, continui cu întâlnirile să-mi amintesc mie însumi unde m-a adus dependența.

Transformarea

Cu toate că aveam tot ce îmi putea dori în viață, credeam că este lipsit de valoare. Eram mental și emoțional stors, nu putea face față sentimentelor mele.
Eram cu 100 de mile pe oră. Întreceam măsura în orice făceam. Am cumpărat o limuzină să îmi impresionez copii atunci când îi luam de la școală; le cumpăram afecțiunea pentru că în interiorul meu știam că din punct de vedere emoțional nu eram acolo pentru ei.
Astăzi am cea mai minunată relație cu copii mei. Fiul meu doar ce a terminat de studiat Criminologia; în timp ce era la universitatea mi-a spus că eu am fost studiul lui de caz. Și fiica mea este cea mai minunată tânără femeie.


error: Content is protected !!