Dependența de alcool

Dependența de alcool

 

Consumul moderat de alcool este folosit ca mijloc de socializare și face parte din tradiția multor culturi. Această activitate riscă să devină o problemă atunci când intervine comportamentul de consum excesiv ce poate duce la pierderea autocontrolului. Dependenții de alcool îi pot pune în pericol atât pe cei din jur, pe cei dragi cel mai des, dar în primul rând se pun în pericol pe ei înșiși.

Dependentul simte nevoia stringentă de a bea alcool în mod impulsiv iar acest lucru îi afectează comportamentul, cariera și relația cu cei din jur. Deși fiecare caz de alcoolism are particularitățile sale, există o serie de simptome pe care marea alcoolicilor le manifestă:

  • consumul compulsiv de alcool pentru alinarea stărilor de stres și anxietate
  • perioade de sevraj și pierderea memoriei după seri de consum continuu
  • petrecea unor lungi perioade de timp și cheltuirea unor sume considerabile pentru planificarea consumului
  • scăderea concentrării și a eficientei la locul de muncă
  • justificarea și invocarea unor scuze continue pentru consumul de alcool

Alcoolismul are repercusiuni grave pentru sănătatea organismului. Abuzul, în cazul acestui consum, poate duce la afecțiuni hepatice grave precum ciroza hepatică dar și anxietate, depresie, infertilitate, leziuni cerebrale și pierderi ale memoriei. Este o boală și, ca orice boală, are nevoie de un tratament, iar esențială în remedierea și înțelegerea dependenței este abstinența.
La Equitas, ne ajutăm pacienții să își însușească tehnici importante pentru abstinență, care îi vor face conștienți că recuperarea și lupta cu dependența este un drum lung dar care poate fi străbătut cu sprijin și motivare.


error: Content is protected !!