Dependența de alcool

Dependența de alcool

 

Consumul moderat de alcool este folosit ca mijloc de socializare și face parte din tradiția multor culturi. Aceasta activitate risca sa devina o problemă atunci când intervine comportamentul de consum excesiv ce poate duce la pierderea autocontrolului. Dependentii de alcool ii pot pune in pericol atat pe cei din jur, pe cei dragi cel mai des, dar in primul rand se pun in pericol pe ei insisi.

 

Dependentul simte nevoia stringentă de a bea alcool în mod impulsiv iar acest lucru îi afectează comportamentul, cariera și relația cu cei din jur. Deși fiecare caz de alcoolism are particularitățile sale, există o serie de simptome pe care marea alcoolicilor le manfifestă:

 

  • consumul compulsiv de alcool pentru alinarea stărilor de stres și anxietate
  • perioade de sevraj și pierderea memoriei după seri de consum continuu
  • petrecea unor lungi perioade de timp si cheltuirea unor sume considerable pentru planificarea consumului
  • scaderea concentrarii si a eficientei la locul de muncă
  • justificarea si invocarea unor scuze continue pentru consumul de alcool

 

Alcoolismul are repercusiuni grave pentru sănătatea organismului. Abuzul, in cazul acestui consum, poate duce la afecțiuni hepatice grave precum ciroza hepatică dar și anxietate, depresie, infertilitate, leziuni cerebrale si pierderi ale memoriei. Este o boală și, ca orice boală, are nevoie de un tratament, iar esentială în remedierea si intelegerea dependenței este abstinența.
La Equitas ne ajutăm pacienții să își însușască tehnici importante pentru abstinentă, care îi vor face conștienți că recuperarea și lupta cu dependența este un drum lung dar care poate fi străbătut cu sprijinul si motivare.


Oare am ajuns la dependență?

Este mai bine să întrebi acum degeaba decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!