barbiturice

barbiturice

Cel mai frecvent intalnite sunt fenobarbitalul, ciclobarbitalul, amitalul. Si acestea sunt medicamente ce ar trebui utilizate numai la indicatia medicului. Utilizate pe o perioada mare de timp, dau dependenta puternica fizica si psihica. Sunt foarte periculoase in combinatie cu alcoolul.

Efecte cautate/dorite:

  • Inducerea unui somn artificial; senzatie de bunastare, cu vaga euforie si relaxare fizica.

Efecte nedorite/nocive:

  • Intoxicatia acuta: hipotensiune, ataxie (pierderea capacitatii de coordonare a miscarilor), disartrie (dificultati de articulare a cuvintelor), tablou confuzo-oniric, somnolenta, coma cu depresie cardio-respiratorie si chiar moarte in caz de supradoza.
  • Pe termen mediu si lung: deprimarea sistemului nervos, scaderea eficientei funnctiilor fizice si mentale, vorbire greoaie, dificultati in mers si in coordonarea miscarilor, tulburari de echilibru, lentoare intelectuala, incetineala, apatie, scaderea atentiei si a memoriei, diminuarea autocontrolului, inapetenta, paloare, scaderea ponderala, dermatoze, algii.

Sindromul de sevraj:

  • Tremur, insomnie, astenie, agitatie, transpiratie, dezorientare, greata, varsaturi, diaree, stari confuzionale, convulsii.

error: Content is protected !!