kinetoterapie

kinetoterapie

Kinetoterapia înseamnă terapie prin mișcare, mai precis prin exercițiu fizic.
De ce kinetoterapie în cazul adicțiilor? Pentru că dependențele de orice categorie duc la reducerea tonusului muscular sau din contră, la un tonus muscular crescut (încordare). De asemenea, circulația sanguină este încetinită și în acest fel, oxigenarea țesuturilor și a creierului este diminuată. Din aceste doua motive majore, foarte importante, are de suferit echilibrul fizic dar și cel psihic, care este vital tuturor oamenilor. De aceea este necesară terapia prin mișcare, la care este bine să fim implicați toți, în egală măsură, adică atât noi, specialiștii, cât și tu.
Programul de exerciții se va axa în primă instanță pe exerciții cardio, de coordonare a mișcărilor și respiratorii. Vei învăța să respiri corect în timpul exercițiilor, ceea ce va duce la oxigenarea creierului și a țesuturilor, dar și la eliminarea toxinelor din organism. Treptat, vom lucra pentru echilibru și pentru corectitudinea mișcărilor.
Kinetoterapia, alături de celelalte activități ce se desfășoară în centrul nostru, va reda încrederea în forțele proprii,  vei dobândi tonusul muscular corect, orientare în spațiu, echilibru și rezistență la efort.


Întreabă

Este mai bine să întrebi acum decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!