tranchilizante

tranchilizante

« Back to Glossary Index

Cele mai cunoscute ca si utilizate sunt: diazepamul, meprobamul, nitrazepamul, bromazepamul, oxazepramul. Toate acestea sunt medicamente ce ar trebui utilizate numai la indicatia medicului.  Utilizate o perioada mare de timp, dau dependenta puternica fizica si psihica.

Efecte cautate/dorite:

  • Sedare, relaxare, reducerea angoasei si a anxietatii; favorizarea instalarii somnului.

Efecte nedorite/nocive:

  • Intoxicatia acuta – somnolenta, ameteli; cefalee, slabiciune musculara, tulburari de vedere, tulburari digestive, hipotensiune, uneori, agitatie psihomotorie;
  • Pe termen lung – diminuarea capacitatii intelectuale si fizice, in special, ca urmare a scaderii interesului pentru o activitate normala; tulbuirari ale memorieipana la amnezie in cazul administrarii prelungite, scaderea atentiei, depresie, diminuarea libidoului, uneori agresivitate, excitatie psihica.

Sindromul de sevraj:

  • Anxietate, insomnie, agitatie, excitatie, greturi, convulsii (in cazuri grave).
« Back to Glossary Index

Întreabă

Este mai bine să întrebi acum decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!