În spatele acceptării sociale

În spatele acceptării sociale

Tragi din țigară. Nici nu mai știi când, cum, de ce o faci…

Nu este doar dependență de nicotină, este și dependență socială, psihică. Fumatul, pentru tine, a devenit o modalitate de a te adapta la stres, la anxietate, la furie sau un mod de a te integrare în societate.

Este la fel ca dependența de droguri! Ti se pare exagerat, nu-i așa?

Te-ai luat de fumat încercând să-ți schimbi imaginea personală, să fii mai atractiv, mai altfel, să te simți mai bine în pielea ta.

Acum, când fumezi, a „merge la o țigară” este firesc, este acceptat social, este normal. În mintea ta consecințele  sunt ignorate, de fapt nici nu există.

Și ce dacă pielea ta este deteriorată și emană un miros neplăcut…?

Nu contează dacă degetele sunt galbene sau ochii îți sunt tulburi… dacă respiri greu, dacă obosești repede, dacă ai palpitații… dacă mâinile sau picioarele iți amorțesc, dacă sunt umflate… e de la altceva – îți zici!

În alte condiții, asta te-ar îngrijora, ai avea o bănuială… ai întreba medicul…

Dar presupui că ai totul sub control.

Acum, când afecțiunea ta față de țigară a devenit foarte puternica –  pentru că „îți plouă în gura”,  „simți nevoia”, „îți e pofta”, „îți cere corpul”, „ești nervos”, „ai nevoie să te calmezi” – cum să mai renunți la țigară??!!

Tragi din țigară în continuare… Nici nu mai știi cum ești, doar simți ceva beneficii. Beneficii imediate… Simți plăcere, relaxare, calm, plictiseală; neliniștea, furia, teama dispar… Dar pentru cât timp?! Dispar cu adevărat???

Nu spui nimănui că te simți pierdut, că te simți singur și deconectat de tine și de ceilalți,… că nu ți-ai hrănit sufletul de mult timp… că porți masca “N-am nimic”…
De fapt te hrănești cu rotocoale de fum, cioburi de atenție, de iubire, de timp… de la alții.

Deschide ochii! pentru tine,  tutunul a devenit  boală, o boala cronică, de care nu prea știi cum să scapi… Vrei, dar nu poți… și e muuuult mai comod să mai bagi o țigară… Să te lași de fumat e complicat, e un proces mult mai complex decât pare la prima vedere.

Ai nevoie de o intervenție personalizată, adaptată ție!

De unde să începi, ce să faci, ce să schimbi?
Te simți mai gol… mai știi cât a trecut de când te zbați așa?
Simți nevoia sa fugi câteva zile înspre tine…
Ești rătăcit …
Așa că amâni…

Mai bine mai bagi o țigară… să-ți umpli golul… cu fum… să faci „CEAȚĂ”, să nu se mai vadă!
Pentru că îți este frică pe interior!
Mergi din inerție, zilele curg…

Te minți! Crezi că lumea nu știe! Nici tu nu vrei să știi, la fel ca foarte mulți oameni cu răni.
În Universul tău, suferințele stau pe loc. Interiorul tău este un vulcan. Ești plin de neliniște, de panică, de frică, de anxietate, de agitație, de tristețe… și mai bagi o țigară.
În plan psihic, te-ai obișnuit cu loviturile pe care le-ai primit, te-ai adaptat, vrei să fii mai cuminte. Anormalul l-ai făcut normal, și drept urmare, te camuflezi în perdeaua de fum a țigării… pentru că instinctele îți  sunt amorțite cu suferințe repetate.

Nu mai știi cum e să te trezești!
De fapt, ai nevoie să deschizi ochii, să VEZI!

Poți  începe cu un mic pas, să fii mai APROAPE DE TINE, de esența ta, de cine ești tu.  Păstrează doar ceea ce contează!

Stai cu ochii pe viață ta, pe tine! Ai voie să renunți la țigări! Ai voie să renunți la a te camufla în spatele perdelei de fum! Ai voie să renunți la ignoranță!

Îndrăznește! Suntem aici pentru tine, la un clic distanță…

Ai voie să te vindecăm!

Ai voie să devii ceea ce ești!


Vreau să știu

error: Content is protected !!