Scrisoare adresată alcoolului

Scrisoare adresată alcoolului

Unul dintre pacienții mei a scris o ˮscrisoare anonimă alcooluluiˮ pe care aș dori s-o împărtășesc cu voi:
ˮDragă Alcool,
-Cunoscut și ca tequila, gin, rom, bere,vodka, whiskey, sake și alte

aliasuri pe care le-am omis-
Scriu să spun că îmi iau rămas bun de la tine odată pentru totdeauna. Ne-am despărțit acum 141 de zile când am ieșit pe ușă, sperând ca tu să nu observi. Trebuie să mă fi văzut plecând pentru că nu a trecut mult până să începi să mă implori să mă întorc. Ai promis că de data aceasta va fi diferit.
Ai avut dreptate. De data aceasta este diferit. Nu mai sunt doar eu la capătul celălalt al liniei. Am petrecut ultimele 3 luni cu multe din fostele tale iubiri, oameni care s-au despărțit de tine nenumărate ori. Oameni care au învățat să reziste șarmului tău.
Ei m-au învățat să fac același lucru și sunt mândru să spun că de data aceasta nu mă mai întorc, alegând să uit toată durerea și disperarea pe care mi le-ai adus în ultimii 30 de ani.
Știu acum cât de viclean, derutant și puternic poți fi atunci când vrei să ai de-a face cu mine. Am realizat în final că nu sunt așa de special precum spuneai că sunt. Ai încercat să mă convingi că sunt singurul dar adevărul este că sunt mulți, așa ca mine, pe care i-ai lăsat cu inimile frânte.
Nu mai ești binevenit în viața mea niciodată, știu deja ce ai de gând să spui pentru că am mai auzit-o înainte: Cum rămâne cu distracția pe care am avut-o împreună? Desigur, au fost momente foarte bune, în special la început când ai încercat să faci o impresie bună.
Dar acele amintiri au pălit imediat ce adevărata ta față a început să iasă la iveala. Masca ta jovială a căzut și a dezvăluit răul ascuns dedesubt. Nu îmi mai este frică de tine pentru că nu îmi mai este frică de mine.
Ai avut putere asupra mea când am fost lipsit de putere și incapabil să mă apăr de unul singur. Te rogi numai pentru cei slabi și vulnerabili. Ești un laș.
Voi face tot ce îmi stă în putere să te demasc. Mă voi alătura altora și îi voi ajuta la consolidarea și sprijinirea acelor nefericiți cărora le-ai făcut rău cu minciunile și falsele promisiuni.
Vom continua să umplem cu lumina noastră lumea ta întunecată până când pur și simplu va înceta să existe. Știu că în final dragostea va triumfa pentru că întotdeauna o faceˮ.


Vreau să știu

error: Content is protected !!