Terapia prin artă

DSC_0029_1În cadrul atelierelor de terapie ocupațională prin artă, se folosesc mijloace creative precum pictura, modelajul, desenul, colajul, mixed media etc., pentru a îmbunătăți starea psihică, mentală și emoțională a persoanei.

Participarea la atelierele de art terapie nu necesită abilități artistice, deoarece accentul se pune pe procesul de realizare a obiectului, urmărindu-se modul de comunicare non-verbală pentru exprimarea sentimentelor și a gândurilor, care ar fi dificil de exprimat verbal sau în scris.

Beneficiile terapiei prin artă sunt:

  • Împlinirea personală: crearea unei recompense tangibile poate întări încrederea și poate cultiva sentimentul respectului de sine;
  • Relaxarea;
  • Mărirea capacității de comunicare;
  • Îmbunătățirea abilităților motorii și a coordonării fizice;
  • Exprimarea identității: terapia prin artă ajută la exprimarea vizuală a emoțiilor și fricilor într-un mod în care nu ar fi posibil prin mijloace convenționale, ajutând astfel la un mai bun control asupra sentimentelor.

Vezi și:
Workshop Artterapie Forte Life
Proiect Art-terapie Equitas
Cum am muncit la Drumul Schimbării


Întreabă

Este mai bine să întrebi acum decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!