Servicii

Equitas este un centru specializat și în terapia dependențelor. Acesta se află într-o zonă liniștită, în orașul Constanța.

Echipa noastră este formată din specialiști în domeniul psihoterapiei și al altor terapii complementare.

Dependența este o boală complexă care afectează întreaga familie. De aceea, în tratarea dependenței, noi lucrăm atât cu persoanele dependente cât și cu familiile acestora. De cele mai multe ori, dependența unei persoane afectează echilibrul întregii familii, iar o schimbare durabilă trebuie făcută alături de cei apropiați, pentru a asigura o bună colaborare și înțelegere a mecanismelor bolii.

Terapiile practicate la Centrul Equitas ajută persoanele dependente să se recupereze din punct de vedere fizic, mental, emoțional și comportamental.

Cui se adresează Equitas?

Specialiștii Centrului Equitas lucrează cu persoane care suferă de probleme de comportament adictiv și dependențe. Primul și cel mai important pas pentru recuperare este motivația persoanei de a se trata, prin urmarea programului nostru terapeutic.

Oferim susținere în identificarea și schimbarea comportamentelor distructive tuturor persoanelor, de orice vârstă, sex, statut, religie, fără discriminare.

Tipurile de dependență pe care le tratăm sunt:

  • alcoolismul
  • dependența de jocuri de noroc (pariuri, aparate, pariuri online)
  • dependența de nicotină
  • dependența de calculatoare (jocuri pe calculator/mobil, jocuri online, rețele de socializare, tehnologie)
  • dependența de sex
  • alte dependențe comportamentale.

Centrul Equitas se adresează și persoanelor aflate în dificultate, cu un potențial risc de a deveni dependente: persoane care la un anumit moment al vieții pot folosi greșit timpul, puterea, substanțele, banii, sexul, alimentele, etc.

Familiile celor care au o problemă cu dependența găsesc la noi suport pentru recuperarea relațiilor cu cei dragi și pentru terapia codependențelor. Familia sau prietenii pot interveni pentru a ajuta dependentul, având un rol esențial în depistarea timpurie a semnelor dependenței  și prevenirea agravării bolii.

Instituțiile și specialiștii din diverse domenii interesați de problema dependențelor, vor găsi la noi informații și suport profesionist în implementarea de programe de prevenție și control.

Confidențialitatefotolii

Centrul Equitas asigură confidențialitatea tuturor persoanelor ce intră în contact cu noi, protejând informațiile cu caracter personal. Ca specialiști în psihoterapie și alte terapii complementare, respectăm principiul confidențialității și al păstrării secretului profesional. Prin clauza de confidențialitate convenim ca pe toată durata prestării serviciilor și după încetarea lor să nu transmitem nicio informație de care am luat cunoștință în cadrul demersului terapeutic.


Oare am ajuns la dependență?

Este mai bine să întrebi acum degeaba decât să regreți mai târziu. Folosește formularul de contact pentru a ne adresa orice întrebare legată de tratament sau pentru a face o programare. Asigurăm confidențialitatea datelor furnizate prin intermediul formularului online sau telefonic.

Vreau să știu

error: Content is protected !!