To be bone

To be bone

Referindu-mă la tulburările de alimentație menționate mai sus, recomand un film care mie mi-a plăcut foarte mult, și anume: Până la os (2017).

Subiectul filmului este unul destul de sensibil și poate declanșa reacții emoționale destul de puternice, mai ales persoanelor care au trecut sau trec printr-o tulburare de alimentație.

Personajul principal este Ellen (Lily Collins, fiica celebrului cântăreț Phill Collins), o tânără în vârstă de 20 de ani care este  anorexică și care a trecut prin patru centre de tratament pentru tulburarea ei de alimentație. Filmul este povestea celei de-a cincea experiențe de acest fel, atunci când este internată de către familie într-un centru de recuperare nonconformist, condus  de dr. Beckham (Keanu Reeves).

Simptomele specifice tulburării sunt prezentate în film într-un mod detaliat și apropiat de realitate (activitatea fizică exagerată, numărarea continuă a caloriilor, aportul nutritiv aproape inexistent), iar locatarii centrului aduc o contribuție majoră acestui film prin modul în care se raportează la terapie. De menționat că, atât actrița principală, cât și regizorul acestei pelicule au suferit la un moment dat de anumite probleme legate de alimentație, ceea ce conferă o și mai mare autenticitate acestui film.

În concluzie, aș sublinia faptul că acest film nu este doar despre mâncare. Este mai ales despre familii disfuncționale, despre relațiile noastre cu alți oameni, despre izbândă și eșec, despre căutarea drumului propriu și, mai ales, despre ceea ce face ca viața să aibă sens.

Psiholog Angela Petrică


Vreau să știu

error: Content is protected !!