ZIUA PORŢILOR DESCHISE – emoții, momente unice, prietenie și satisfacții

ZIUA PORŢILOR DESCHISE – emoții, momente unice, prietenie și satisfacții

Category : Evenimente , Presa

Sâmbătă, 25 iunie 2016, a avut loc evenimentul intitulat ZIUA PORȚILOR DESCHISE.
Cu această ocazie am dorit ca un număr cât mai mare de persoane să înțeleagă cu ce se confruntă un dependent și ce înseamnă mai exact boala numită dependență. Considerăm că o informare corectă poate duce la scăderea numărului de consumatori.
Cei prezenți au avut ocazia să viziteze sălile de lucru, să afle cum funcționează programul nostru de recuperare, să participe la terapii, să vizioneze lucrările realizate de beneficiarii noștri și să urmărească poveștile de viață și mesajele persoanelor care s-au confruntat cu diverse tipuri de adicții. Sâmbătă am reușit să demontăm un mit și să aducem în atenția oamenilor că dependenții nu sunt oameni răi care aleg calea degradării. Dependența este o boală, nu o alegere conștientă a persoanei sau un defect moral. Mecanismele prin care o persoană ajunge să dezvolte o problemă în ceea ce privește abuzul de substanțe sunt foarte complexe și diferă de la caz la caz.
Mariana State, psiholog clinician și psihoterapeut, coordonator al Centrului Equitas ne-a prezentat în cadrul conferinței de la ora 12.00 o scurtă statistică cu privire la activitatea centrului de la deschidere și până în prezent. Am fost mândri și onorați să avem alături de noi și un fost beneficiar care a finalizat cei 12 Pași și a povestit celor prezenți experiența sa de viață. De asemenea, Dr. Cristina Bundă, medic Medicină de Urgență, coordonator al Departamentului de Urgență al Centrului Medical Iowemed, a fost prezentă la conferința de presă și a oferit informații despre problemele medicale legate de dependență și incidența adicțiilor în rândul tinerilor. Alături de noi a mai fost Irina Molnuș, psiholog clinician și psihoterapeut, președinte al Asociației Creative +, care a creat un moment deosebit de exprimare emoțională prin percuție și ne-a vorbit despre importanța sunetelor în tratarea dependențelor.
În final putem spune că a fost o zi plină de emoții, momente unice, prietenie și satisfacții.


Vreau să știu

error: Content is protected !!